2009

Zevende jaar van de Lidrusgaarde

Dit jaar zijn we weer met goede moed begonnen we leren elk jaar weer bij, de rode wijn van 2008 is wat zuur, maar dat was de wijn van 2007 vorig jaar ook en die is toch wat zachter geworden en nu goed te drinken.
Ook hadden we een heerlijk wit wijntje van de Rubens helaas maar 4 flessen, maar het is in ieder geval hoopgevend.
We rekenen dit jaar toch op een wat grotere oogst dus een grote pers en wat vaten aangeschaft.
De planten doen het over het algemeen goed, alhoewel we nog steeds tekorten zien vooral de Golabuk en de Salomé hebben hier last van.  Ook heeft Golabuk voor het eerst last van meeldauw en ook een paar Rondo’s.  Nou ja duinzand tover je niet zomaar om naar een voedzame grond en druiven moeten het wat moeilijk hebben zullen we maar denken. Ook hebben we naast het vele diefwerk de trossen uitgedund zoals behoort, gaat je wel aan het hart die kruiwagens met groene druiven.

Op 20 september hebben we een geslaagde openmiddag gehouden, het wat gezellig en goed weer.

Op 21 september hebben we de golabuk (78 Oe) geoogst die was daar wel aan toe, de trosjes gingen achteruit.

Op 2 oktober hebben we Rondo(80 Oe) geoogst de opbrengst viel niet tegen nu de kwaliteit nog

Op 9 oktober hebben we Cabernet Cortis geoogst 70 planten 12 kg dat mag wel heel goede wijn worden (90 Oe) . en ook geoogst een tiental 11 jaar oude rondo planten die we dit jaar geplant hebben toch ook 12 kg kijk dat schiet op.

Op 17 oktober waren Salome, Cabernet Jura en Rubens aan de beurt waarbij op viel dat de Salome mooi gelijkmatig was, terwijl de Rubens veel verschil in rijpheid vertoonde(1 op de 5 trossen bleef achter), ook de Cabernet Jura vertoonde veel verschillen maar juist in de tros rijpe en onrijpe naast elkaar. Zou het aan de maat van de trossen liggen? allebei de soorten hebben grote trossen..

De eigenaars met de groene druiven

De eigenaars met de groene druiven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *