De zomer komt eraan

Veel nieuws is er niet te melden vorig jaar heb ik stekjes gemaakt van de zaailingen alle stekken zijn aangeslagen en de moederplanten zijn ook allemaal uitgelopen. 1 van de stekken was bijna in bloei maar toen kwam de winter weet nog steeds niet wat voor kleur. Duidelijk is te zien dat de bladeren van de planten verschillend zijn.  Sommige hebben lange smalle bladeren, andere bredere en 1 soort dikke vettige bladeren.

IMGP4850
Alle planten staan weer buiten mei 2016
In de roze zijn de eerste knoppen weer te zien mei 2016

3 reacties op “De zomer komt eraan

 1. Wat leuk dat u de plumeria in bloei krijgt, knap hoor, vind uw blog erg leuk, Ik ben een plumeria aan het haken, dat is even wat anders, Ik heb het patroon via een haakclub gekregen , maar die hadden de bloem in wit- geel , aangezien ik rose mooier vond, ging ik op zoek naar een rose plumeria vandaar dat ik uw blog tegenkwam.
  Ik wilde hem zo echt mogelijk namaken, De bloem, knoppen en bladeren heb ik af, nu nog een tak zoeken waar ik ze op kan bevestigen. Er gaat natuurlijk niets boven het zelf opkweken, erg interessant. Ik wens u nog veel succes. Hartelijke groet.

 2. Hallo,

  Ongeveer 3 jaar geleden heb ik vanuit een aantal zaadjes uiteindelijk 4 plumeria-stokken kunnen laten groeien. Het zijn echter nog steeds ‘stokken’, waarbij 1 een paar kleine zijtakjes heeft en de andere 3 alleen in de top grote bladeren hebben.

  Heeft u enig idee hoe lang het kan duren eer er bloemen in de plumeria kunnen komen? Ik heb het bij mijn planten namelijk nog nooit gehad. Ze staan in stenen potten en zijn naar buiten gegaan toen er weinig kans meer was op nachtvorst.

  Andere vraag ook nog. Ik heb elk jaar ook last van witte vliegen op de onderkant van de bladen. Heeft u hier nog een goede tip voor?

  Hartelijk dank!

  1. Hallo Anne

   Volgens de boeken zou het een jaar of 7 duren, zelf heb ik de eerste zaadjes in 2004 geplant het zijn hele planten geworden sommige heb ik ook weer gestekt . 1 van de stekken van een gezaaide plant dus heeft vorig knoppen gekregen maar helaas zijn ze niet opengegaan omdat het winter werd dat heeft dus 11 jaar geduurd, maar ja je weet het nooit, belangrijk is dat de plant veel licht krijgt.
   Wat de witte vlieg betreft heb ik geen andere oplossing dan de middelen die daartegen in tuincentra verkrijgbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *