2011

 

Het Negende jaar van de Lidrusgaarde

15 – maart Ondanks het slechte jaar 2010 lijkt valt het brouwsel uit dat jaar niet tegen, er staan in ieder geval 3 vaten, 2 maal Rondo en 1 maal Salomé en wat kleine partijtjes wit en rosé

Een van de laatste foto’s van de Cabernet Cortis

 

29 – mei Niet zoals vorig een slecht voorjaar maar een warm en vroeg voorjaar , de platen lijken een week of 3 voor te lopen, het is wel heel droog, de aangeplante Regent heeft het moeilijk, tot nu slaat de helft aan en is ook nog weken achter, we hebben er ook nog een paar palatina’s bij gezet, hiermee kun de de Johanitter nog wat op kalefateren . Verder drijven er wat eikehouten plankjes in de rode wijn , we wachten af wat het wordt.

Droge tijden in Noordwijk

 

17 – juli De vakantie zit er weer op meteen weer begonnen met opbinden en dieven en schoffellen – met de de regen van de laatste dagen schiet dit niet echt op , nou ja wachten op betere tijden -.

Natte tijden in Noordwijk

16 – september

Prima Vera een grote wijze tros zal hij nog rijp worden?

 

23 – september Zo vroeg hebben we nog niet geoogst – de Rondo was al erg aan het teruglopen – Lage zuurgraad 8.2 suiker best goed 80 – Ook door het teruggaan van gordijn naar guyot snoei viel de opbrengst erg tegen – de gordijnsnoei die we nog over hebben had veel last gehad van wind en regen zodat de oogst daar ook tegenviel. Beter weinig goede wijn dan een hoop slechte zullen we maar denken alhoewel dit geen wet van meden en perzen is.

Oogst 23-09-2011

 

24 – september Dit jaar hebben we voor het eerst met een attractieve kraam meegedaan op de gezellige pompoenenmarkt – dit hoofdzakelijk ter promotie van de Nederlandse wijn – de mensen konden gratis de verschillende wijnen van de jaargangen (2009 -2010) en van de soorten (Salomé- Rondo) van de in Noordwijk geteelde en verwerkte druiven proeven.

Pompoenenmarkt 24-09-201124 – september Dit jaar hebben we voor het eerst met een attractieve kraam meegedaan op de gezellige pompoenenmarkt – dit hoofdzakelijk ter promotie van de Nederlandse wijn – de mensen konden gratis de verschillende wijnen van de jaargangen (2009 -2010) en van de soorten (Salomé- Rondo) van de in Noordwijk geteelde en verwerkte druiven proeven.

Genodigden dag 25-09-2011Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *