2005

Het derde jaar van de Lidrusgaarde

Dit jaar moet het ervan komen de eerste echte oogst . Op 15 juni werd al bladverkleuring geconstateerd bij de Salomé, dit is een tekort aan voedingsstoffen. Een grondmonster wees uit dat de grond te alkalisch was(PH 8) moet 6,5 zijn, we hadden juist duivemest opgebracht dit bevat veel kalk en dat moeten we nou juist niet hebben maar goed aldoende leert men.

We kunnen er natuurlijk cola opgaan gooien (PH 2) maar of die wijn dan nog lekker wordt is de vraag ? Ook hebben we last van galmijt (beestjes van 2mm die bobbels op het blad veroorzaken), het gevolg is dat de bladeren minder suiker gaan  leveren, dus daar moeten we ook wat aan gaan doen.

Augustus:
De Salomé heeft het aardig gehad de herfst is ingetreden
heel veel rood blad druiven hangen er wel aan maar het ziet er slecht
uit. Extra meststof en wat turf opgebracht voor dit jaar zal dat niet
veel meer uitmaken. De Rondo doet het een stuk beter geen verkleuring van het blad wel van de druiven ondanks het slechte weer van de afgelopen week kleuren de druiven goed door. Het eerste net is in stelling gebracht. Merkwaardig het verschil van de 2 soorten de tuintjes liggen een meter van elkaar
actie
September
De Rondo is geoogst ongeveer 28 kg Uiteindelijk is er 24 liter
wijn   over. Op 14 Oktober hebben we de Salomé geoogst ongeveer 8 kg (5 liter wijn over).Opmerkelijk is dat er 2 Rondo’s wit blijken te zijn aan het blad is geen verschil te zien als iemand hier ervaring mee heeft horen we dat graag Bij navraag aan Fred gaat het hoogst waarschijnlijk om Serena.
actie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *