2007

Het Vijfde jaar (LUSTRUM) van de Lidrusgaarde

Dit jaar begint goed en slecht : Laten we met het goede nieuws beginnen we kunnen een nieuw stukje land huren. Naar het zich laat aanzien zullen we van het oude landje uiteindelijk afmoeten, maar niets is zeker. Ja en dan het slechte nieuws de wijn is dit jaar wat minder als vorig jaar 78 pnt dit is te wijten aan de droge periode in september ,maar goed aldoende leert men.  We gaan opnieuw beginnen. De Rondo en Salome zijn momenteel niet verkrijgbaar dus beginnen we met Cabernet Jura (kruising Cabernet Sauvignon en Marechal Foch) die wilden we vijf jaar geleden ook al hebben maar was toen niet verkrijgbaar. De tweede soort is Cabernet Cortis(kruising Cabernet Sauvignon en Rondo) dat dit een afstammeling van Rondo is ook (duidelijk) te zien op de foto, de Rondo heeft ook rood in het blad .
Ondertussen is het oogst tijd: Per 1 mei moeten we van het oude land af gaat ons wel aan het hart het was een mooi luw en warm stukje. De Salome’s hebben bijna bijna geen druiven gegeven alleen en stekje wat. De rondo’s hebben een goede opbrengst uit eindelijk zo’n 25 liter. Van de witte soorten + salome en clinton hebben we 5 liter gemaakt. Daar zullen we het mee moeten doen
Sommige planten doen het goed op de nieuwe wijngaard andere hebben het moeilijk vooral de rondo’s op turf doen niet veel.


de nieuwe weide

 

de 2 nieuwe soorten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *