Regent

 

 

Regent knop
Regent knop
Regent blad
Regent blad
Regent tros
Regent tros

 

Kararakter: “Regent” Blauwe druif.Kruising van Silvaner x Müller-Thurgau) x Chambourcin. De resistentie wordt ingebracht door de 100 jaar oude franse soort.

Teelt:
Een vroege volwassenheid, een boven het gemiddelde mostgewicht en een hoge weerstand tegen de winter vorst bevordert de teelt van de Regent in noordelijke gebieden. De soort heeft liever geen koude, winderige locaties, hier treedt snel verriesling op. De Regent moet wel worden geent daar de eigen wortels niet sterk zijn.

Resistentie: De weerstand tegen meeldauw, echte meeldauw en Botrytis is goed, veel chemische gewasbeschermings maatregelen zijn daarom niet nodig. De bladeren zijn tegenover phylloxera plaag even sterk als conventionele variëteiten,

Smaak:
Ondanks dat de Regent relatief gezien nog niet zolang op de markt is, kan nu al van een stijl van de wijn gesproken worden. De meeste wijnen zijn stevige, bijna mediterrane wijnen waarin de tannine goed te proeven is. De smaken van kersen en bessen doen denken aan andere bekende rode wijnen. Bij een hoge kwaliteit druiven zal de wijn beter worden op het vat. De wijnen zijn relatief snel te drinken en ondersteunen, afhankelijk van de kwaliteit hartige hapjes, zoals salami worst en oude kaas, evenals kruidige vleesgerechten met geconcentreerde sauzen, een lamsbout, een ossenstaart stoofpot of een stuk wild.
Uitbreiding / smaak:
De Regent bereikt mostgewichten die zelfs groter zijn dan die van de Pinot Noir. De gematigde zuurgraad leidt tot de ontwikkeling van milde en fluweelachtige rode wijnen. Indrukwekkend is ook de goede rode kleur na de gisting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *