Plumeria bloeit weer

De plumeria bloeit weer dit is de plant die ik gekregen heb, de zaailingen bloeien nog steeds niet. Ik probeer de planten zo vroeg mogelijk buiten te zetten omdat ze blijkbaar veel licht nodig hebben om te bloeien.

IMGP3263
Bloeiende plumeria september 2014
IMGP3261
Nog meer knoppen september 2014
IMGP3260
Bloeiende plumeria september 2014

 

12 reacties op “Plumeria bloeit weer

 1. Beste,

  Ikzelf woon in Thailand en als je snel bloeiende plumeria wenst, is het beter om stekken te nemen. Gewoon van een plumeriaplant een tak afknippen, deze onderaan schuin af te knippen en dan in de grond steken. Deze grond in het begin voldoende vochtig houden. Eens er nieuwe bladen verschijnen het vochtgehalte verminderen. Ik doe dit met al mijn gesnoeide takken die normaal voor de vuilbak zijn. Zo geef ik deze een nieuw leven en schenk ze aan familie en vrienden. Volwassen planten houden niet van veel vocht, minder vocht = meer bloemen.
  Succes !

  1. Wat leuk om te lezen !
   Ik heb zo’n jaar of 7 geleden plumeria zaadjes geplant, gewoon hier in Nederland op de vensterbank, er zijn planten uit gegroeid, maar niet grillig (en dat zou ik wel willen) maar als een palmboompje, recht omhoog… ze hebben tot mijn spijt ook nog nooit gebloeid…
   Hebben jullie misschient tips voor mij ?

   Vriendelijke groetjes van Cecilia

   1. Hallo Cecilla
    Vorig jaar was 1 van mijn zaailingen bijna in bloei maar door de winter zijn de bloemen toch afgestorven dus weet ik nog steeds niet welke kleur ze zijn.
    Wat betreft het in bloei krijgen -volgens mij moeten ze veel licht hebben en duurt het lang voor de bloemen zich ontwikkelen ik zet ze zo vroeg mogelijk buiten op een beschutte zonnige plek. Wat betreft de vorm als je het stammetje door midden snijdt krijg je meestal onder het nieuwe eind meerdere uitlopers waardoor de plant wel mooier wordt. Het overgebleven stuk kun je in de aarde zetten en wortelt dan wel weer dit kun je het best in het voorjaar doen.
    Vriendelijke groet Hans

    1. Dank je wel Hans !
     Dan ga ik er vandaag nog een door midden snijden.
     Ik zet ze eigenlijk alleen maar (overdag) buiten als het 25+ graden is… denk jij dat het bij een lagere temperatuur kan ?
     Zou speciale aarde of voeding iets bij kunnen dragen ?

     Vriendelijke groetjes van Cecilia

     1. Ja de planten kunnen tot +5 graden hebben . Het is ook goed voor de plant om het kouder te hebben en een winterrust met weinig water de meeste soorten verliezen dan ook het blad. Ik gebruik zelf altijd cactusaarde (bij de meeste tuincentra tekoop) en geef ze normale plantenvoeding.
      Vriendelijke groet Hans

   1. Dat is moeilijk te zeggen een stek zou na 1 of 2 jaar wel kunnen bloeien maar hij moet wel zomers in de volle zon staan liefst zou snel mogelijk naar buiten binnen heeft bij mij een plumeria nog nooit gebloeid zet ze meestal in april buiten als er geen nachtvorst is en pas aan het eind vd zomer bloeit ie dan Groetjes

  1. Ze staan in de tuin, in het zonnetje.
   Ik ben net naar het tuincentrum geweest voor cactus aarde, vertelt de verkoopster dat de plumeria erg gaat ‘bloeden’ als je ‘m afsnijdt (en giftig is) en dat je ‘m dan met sigaar dicht moet branden… Heb jij die ervaring ook ? Moet is een sigaar bij de hand hebben als ik ‘m afsnijdt ?

   Vriendelijke groetjes van Cecilia 🌸

   1. Hallo Cecillia
    Hij gaat inderdaad bloeden ik strooi er as op geen hete (vd openhaard of barbecue of zoiets ) ik heb het altijd wat eerder in het jaar gedaan als de plant in rust is en het bloeden viel wel mee. Wel bijzonder dat de verkoopster dit wist want zo bekend is de plant niet
    Ook een fijn weekend
    Groeten Hans

    1. O, fijn Hans, BBQ as heb ik wel, want sigaren rook ik niet zo veel de laatste tijd 😉 hahaha.
     Dan ga ik er vandaag eentje proberen.

     Vriendelijke groetjes van Cecilia 🌸

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *