Update Januari 2007

Van zaad tot bloeiende plant

Uiteindelijk Indiase zaadjes besteld in Amerika, ach ja die zaden gaan zo de hele wereld over, deze geplant in cactusgrond met het vaantje omhoog wat water gegeven en op een warme plek gezet (op het aquarium) van de zes zaadjes zijn er 2 opgekomen, ik allang blij maar een hoger percentage is gebruikelijk zegt men, waarschijnlijk toch te nat gehouden. Later in het jaar heb ik het nog een keer geprobeerd en met hetzelfde resultaat. Dus heb ik nu 4 plantjes, deze uit gepoot in potten nadat de eerste 2 blaadjes(cotyledons) eraf gevallen zijn. In de potten heb ik cactusgrond gedaan. Het is nu winter en langzaam vallen de blaadjes eraf dit is natuurlijk, wel een gek gezicht die kale stokjes, ze krijgen nu ook geen water Het was een pakje gemengd zaad dus blijft het een verrassing als er bloemen aankomen over een jaar of twee.

blad2a
Vier planten 2006 foto januari 2007

 

 

2 reacties op “Update Januari 2007

 1. Ik heb met aandacht de ontwikkelingen van uw plumeria gelezen. Ikzelf heb 2 stuks planten die ik 15 jaar geleden gezaaid heb. Deze hebben echter nog nooit gebloeid. Ik heb ze sómers, buiten en binnen gehouden maar geen bloei. Misschien dat u wat nuttige tips kan geven om ze toch nog in bloei te krijgen. Ik zie uw reactie met nieuwsgierigheid tegemoet.
  Vriendelijke groet,
  Jos Jeuken

  1. Hallo Jos
   Bedankt voor je reactie -tot nu toe bloeit alleen de geente plant elk jaar zo als te lezen valt heb ik nu wel knoppen in 2 planten deze planten heb ik ooit gezaaid omdat ze te groot werden, heb ik ze gestekt, de stekken zijn het goed gaan doen. Het bijzondere is dat de stekken nu wel knoppen hebben maar de moederplanten niet.
   Ik geef de planten s’winters geen water ze staan dan binnen in een onverwarmde kamer – ze verliezen dan al hun blad – dan water geven vanaf maart en dan zo snel mogelijk naar buiten op een warme beschutte plaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *